Gezondheidscentrum De Es, Roden

Gezondheidscentrum De Es, Roden

In een tijd van een veranderend zorglandschap hebben een huisartsenpraktijk en een apotheker in het Drentse Roden ervoor gekozen hun krachten te bundelen in één gebouw: gezondheidscentrum ‘De Es’. Om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken delen zij het gebouw met een aantal andere zorgaanbieders. BCN was aanjager en ontwikkelaar bij de totstandkoming van dit gebouw en blijft haar diensten aanbieden bij de exploitatie ervan. Extra bijzonder is dat er, naast de reguliere financiering, een Europese financiering werd verstrekt en er een co-financier aanhaakte.

Project details:

Locatie: Meester Wijchgellaan 2 te Roden
Opdrachtgever: EMC2
Functie: Gezondheidscentrum | Zorg
Opdracht: Gezondheidscentrum welke onderdak biedt aan onder andere een apotheek, fysiotherapie, tandarts, diagnostiek, huisartsen en thuiszorg. Daarnaast zijn er flexibele ruimten voor divers gebruik door zorgpartners
BVO: 1.718 m2
Oplevering: Eind 2019
In samenwerking met: Van Ringen Architecten, Lodema Elektrotechniek, Mebatherm Installatietechniek, Bouwbedrijf G. de Haan & Zn., Adviesbureau Feijen, Noorman Advies, Ingenieursbureau Hado B.V
Contractvorm: Bouwteam

gezondheidscentrum de es

Gebouw metéén gezicht

BCN was verantwoordelijk voor alle werkzaamheden met betrekking tot vastgoed en facilitair. De zorgaanbieders konden zich daardoor richten op hun core business: de zorg voor hun patiënten en cliënten. Wij deden ons werk vanuit onze kennis en kunde van de zorg, specifiek van deze groep (eerstelijns)zorgaanbieders. Het was onze uitdaging om ervoor te zorgen dat iedere huurder zijn eigen identiteit kon behouden, maar dat ze toch als collectief worden gezien. Dat heeft geresulteerd in een fijn gebouw met één gezicht, waarin iedereen zich thuis voelt.

gezondheidscentrum de es

Visieop zorg

De visie op zorg komt terug in het gebouw, met de nadruk op kwaliteit. Het is een transparant en bijna-energieneutraal gebouw geworden. Maar ook een gebouw met een architectonische uitstraling die een toevoegde waarde heeft voor de omgeving. En tenslotte is het een flexibel gebouw, zodat toekomstige aanpassingen – samenvoegen of uitbreiden – eenvoudig te realiseren zijn.

Gebruiker makenvan elkaars expertise

Voor de realisatie van het gebouw hebben we samen met de opdrachtgever gekozen voor een bouwteamopgave. Bij de aannemersselectie hebben we gelet op de grootte van het bedrijf, hun ervaring, hun visie op het gebouw en hun planning. Er moest een budgettaire oplossing komen voor de in korte tijd enorm gestegen bouwkosten. We konden dit deels oplossen door het plan aan te passen, zonder dat dit ten koste ging van de kwaliteit van het gebouw.

gezondheidscentrum de es

Unieke aanpak voorinnovatieve financiering

BCN heeft zorgverleners in Roden met elkaar verbonden en met haar kennis op het gebied van vastgoed en duurzaamheid een haalbaar plan gerealiseerd. Voor huisartsen is het vaak lastig een dergelijk centrum gefinancierd te krijgen. Wij konden hen daarbij ondersteunen. In Roden hebben we de oplossing gevonden door in te zetten op een stevige integrale visie en een super duurzaam en flexibel gebouw.

Rabobank Noordenveld West Groningen is samen met ons op zoek gegaan naar een manier om dit project te kunnen financieren. Een unieke aanpak in de markt! Die ertoe heeft geleid dat er naast een reguliere financiering een impact loan is verstrekt (Europese financiering) en dat ook de Drentse Energie Organisatie als cofinancier is aangehaakt. Deze innovatieve financiële constructie biedt alle partijen zekerheid voor de toekomst. En ook het dorp is hiermee langdurig zeker van zorg op deze locatie. Bij onze keuze voor ‘groenfinanciering’ komen de bijbehorende fiscale voordelen in de vorm van de milieu- en energie-investeringsaftrek weer ten goede aan de exploitatie van het gebouw.

Werken bij BCN?

Bij ons krijg je de ruimte om je te toe te leggen op de meest uitdagende bouwprojecten van (Noord-)Nederland en om je dag in, dag uit door te ontwikkelen binnen een ervaren en enthousiast team.

Hoe kunnen we je helpen?

Wat je vraagstuk ook is, bij BCN gaan we met hart en ziel op zoek naar het juiste antwoord. Kom langs en ontdek hoe we je kunnen helpen bij het behalen van je ambities.

Dit is de website van BCN Groep bv, copyright © 2024

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google haar Privacybeleid en Algemene voorwaarden zijn toegepast

Scroll naar boven