Brede school Violier, Leek

Brede school Violier, Leek

rede school Violier Leek

In de wijk Oostindie in Leek is de nieuwe brede school Violier gebouwd, een locatie die onderdak biedt aan twee basisscholen, een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en een gemeentelijke gymzaal. Het project werd gerealiseerd door BAM Bouw en Techniek Regio Noord, die verantwoordelijk was voor zowel het ontwerp als de bouw. BCN verzorgde de planontwikkeling, het projectmanagement en de directievoering voor de nieuwbouw van Brede school Violier.

Het traject verliep volgens de Design en Build (D&B) methode, waarbij één partij de verantwoordelijkheid draagt voor het gehele proces, van ontwerp tot oplevering.

Opdrachtgever overDesign & Build

Tijdens de voorbereidingen voor de nieuwbouw van de brede school in Leek bespraken we met de opdrachtgever de voordelen van de Design & Build (D&B) methode.

Feike Paulides namens schoolbestuur Quadraten: ‘Als schoolbestuur hadden we alleen nog maar ervaring met aanbestedingen in traditionele vorm. Wat wij vaak na oplevering zagen is dat partijen makkelijk naar elkaar wezen voor zaken die je de eerste jaren nog tegenkomt. Bij Design en Build heb je dat veel minder, omdat één partij verantwoordelijk is voor het ontwerp en de realisatie.’

 

Onze ervaring metDesign & Build

Bij BCN kiezen we steeds vaker voor Design & Build, zeker als het gaat om bouwen voor onderwijs of zorg. Onze D&B-werkmethodiek is gebaseerd op prestaties, niet op oplossingen. Het is een heldere manier van werken, die ook opdrachtgevers veel voordelen oplevert. Mede op basis van de ervaringen die we bij eerdere projecten hebben opgedaan, koos de gemeente Westerkwartier voor BCN om dit project te begeleiden.

Samenwerking enduurzaamheid

Het succes van dit project is te danken aan de transparante aanpak en nauwe samenwerking met alle betrokken partijen. In een vroeg stadium werden duidelijke afspraken gemaakt over de bijdragen in tijd, geld en duurzaamheid die vastgelegd werden in een samenwerkingsovereenkomst. Dit zorgde voor een gestructureerde en efficiënte uitvoering.

Het schoolbestuur heeft waardevolle input geleverd op het gebied van duurzaamheid. Dankzij de gezamenlijke sessies werd er een ambitieniveau vastgesteld dat leidde tot een gebouw dat beter presteert dan de BENG-norm.

De naamViolier

De nieuwe brede school in de nieuwbouwwijk Oostindie in Leek kreeg de naam Violier, bedacht door Jan Willem Slotema, inwoner van Leek en opa van één van de leerlingen. De naam Violier past bij de straatnamen in de wijk Oostindie die verwijzen naar bomen-, kruiden- en plantensoorten. In de Violier zijn twee basisscholen, een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en gemeentelijke gymzaal gehuisvest.

Werken bij BCN?

Bij ons krijg je de ruimte om je te toe te leggen op de meest uitdagende bouwprojecten van (Noord-)Nederland en om je dag in, dag uit door te ontwikkelen binnen een ervaren en enthousiast team.

Hoe kunnen we je helpen?

Wat je vraagstuk ook is, bij BCN gaan we met hart en ziel op zoek naar het juiste antwoord. Kom langs en ontdek hoe we je kunnen helpen bij het behalen van je ambities.

Dit is de website van BCN Groep bv, copyright © 2024

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google haar Privacybeleid en Algemene voorwaarden zijn toegepast

Scroll naar boven