Rabobank Velsen

Transformatie van kantoorpand naar duurzaam, modern adviescentrum

Maart 2013 opende Rabobank Velsen en Omstreken in Velserbroek haar nieuwe adviescentrum. Het is een modern pand, waarin duurzaamheid centraal staat en ontmoeten het sleutelwoord is.

De vraag van Rabobank Velsen

In een standaard kantoorpand kon Rabobank Velsen en Omstreken niet meer uit de voeten. Hun vernieuwde visie op dienstverlening vroeg om een nieuwe, moderne locatie waar klanten, leden, medewerkers en de lokale gemeenschap elkaar konden ontmoeten en konden samenwerken. Ze wilden ook graag naar een groter pand. Dat is gevonden door te ruilen met BK Groep, die juist graag kleiner wilde.

Onze rol en aanpak

Wij hebben de bank begeleid bij de transformatie van het bestaande kantoorpand naar het nieuwe moderne bankgebouw. We hebben advies gegeven voor het huisvestingsconcept en het Programma van Eisen. Dit hebben we gedaan vanuit onze ruime ervaring met Rabobanken en onze expertise op het gebied van duurzaamheid en kantoorconcepten. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat de uitgangspunten optimaal vertaald werden in het ontwerp en hebben we de uitvoering aangestuurd.

Projectfoto's

Het resultaat

* een transparant ingericht en inspirerend gebouw * modern en eigenzinnig kantoorconcept met sterke eigen identiteit * thuisbasis voor circa 135 medewerkers * werkcafé als centrale ontmoetingsplek * robuust en warm interieur * diversiteit aan werkplekken en flexwerkplekken * ondersteunt tijd- en plaatsonafhankelijke werkstijl * werkklimaat ondersteund door klimaatplafonds * warmte/koudeopslag in de bodem * slim en duurzaam verlichtingssysteem * cradle to cradle vloerbedekking * bestaand meubilair hergebruikt * lagere exploitatiekosten per medewerker dan bij standaardkantoor * dienstverlening sluit beter aan bij leefritme en wensen van de klant *

Wilt u meer weten?

Neemt u dan contact op met Mark Wieringa, directeur, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0512 - 542 111

Facts & Figures

Opdrachtgever: Rabobank Velsen en Omstreken / Stichtingskosten: - / BVO: 2.300 m² / Oplevering: 2013

We waren betrokken bij

planvoorbereiding / prijs- en contractvorming / ontwerp / uitvoering

 

Tags: Projectmanagement Bouwmanagement Banken Advies