Onderwijs

Geef ruimte aan onderwijs! Bouwen voor de toekomst, passend bij de veranderende wereld van onderwijs. 

Geef ruimte aan onderwijs!

Uw leerlingen en onderwijsteam verdienen een gebouw dat ‘zit als een jas’. Met alle ontwikkelingen waar u als schoolbestuur of gemeente mee te maken heeft, kan het zijn dat die jas binnenkort vervangen of versteld moet worden. Doordecentralisatie, krimp, een gewijzigde aanbestedingswet. Dat vraagt allemaal iets van u. Wij inventariseren de consequenties en helpen u uw onderwijsgebouw maximaal te laten presteren, nu en in de toekomst.

BCN en huisvesting in onderwijs

Wij zijn al 20 jaar specialist op het gebied van onderwijshuisvesting. Samen met diverse schoolbesturen geven wij ruimte aan onderwijs. Onze huisvestingsadviseurs hebben hun ervaring opgedaan bij gemeenten en schoolbesturen en zijn inhoudelijk voor alle betrokken partijen een goede gesprekspartner. Door de inhoud te combineren met technische advisering en uitvoering hebben wij voor ieder huisvestingsvraagstuk een oplossing.

Advies en begeleiding voor uw gebouw

Als u vragen heeft over of ondersteuning wenst bij ontwikkelingen van uw schoolgebouw, maak dan gebruik van onze expertise. Wij hebben al meer dan 120 gebouwen in beheer en begeleiden diverse opdrachtgevers bij de (door)ontwikkeling van hun gebouwen. Ook hebben we veel ervaring opgedaan met verduurzamen van vastgoed en de ontwikkeling van multifunctionele accommodaties en kindcentra.

Heeft u te maken met krimp? Dan geeft het door ons ontwikkelde ‘Werkboek onderwijs in krimpgebieden’ houvast bij de keuzes die u moet maken. Heeft u vragen over uw toenemende verantwoordelijkheid en wat dat betekent? Of moet u keuzes maken op het gebied van duurzaamheid en exploitatie? Bij ons krijgt u heldere antwoorden, op basis van onze jarenlange ervaring en de laatste inzichten.

OnderwijsTeam voor krimpgebieden

Om toekomstgerichte praktische oplossingen te kunnen bieden voor onderwijs in krimpgebieden hebben wij samen met De Zwarte Hond het initiatief genomen tot oprichting van het OnderwijsTeam (OT). Lees meer over het OnderwijsTeam.

Gratis rekentool ruimtebehoefte

De berekening van de huisvestingsbehoefte voor een basisschool is gebaseerd op de modelverordening van de VNG. Voor een basisschool is het aantal leerlingen en de gewichtensom bepalend voor de huisvestingsbehoefte. De berekening voor de huisvestingsbehoefte wordt uitgevoerd voor elke school met een eigen BRIN-nummer en voor elke nevenvestiging met een eigen vestigingsnummer. Zo'n nevenvestiging wordt voor de ruimtebehoefteberekening beschouwd als een zelfstandige school. BCN heeft een gratis programma beschikbaar waarmee u de ruimtebehoefte kunt bepalen. Dit Excel-programma kunt u hier downloaden. Aan de werking van dit programma en de uitkomsten van de berekening kunnen geen rechten worden ontleend.

Heeft u bouw- of verbouwplannen in het onderwijs? Of heeft u vragen over krimp, multifunctionele accommodaties, exploitatie of duurzaamheid? Neem dan contact op met Aeijolt Keuning, directeur, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0512 - 542 111.

 

Tags: Onderwijs Advies