Duurzaamheid

Voetstappen die we nalaten moeten duurzaam zijn. Ook in huisvesting kunnen wij daar aan bijdragen. En dat levert meer op dan u denkt!

Duurzame sporen nalaten

Bij alles wat we doen, laten we voetsporen na. Op de mensen om ons heen, op onze omgeving, op onze aarde. We realiseren ons met z’n allen steeds meer dat het belangrijk is dat dit duurzame voetsporen zijn. U kunt daar ook aan bijdragen door uw gebouw duurzaam te bouwen en beheren. En dat levert meer op dan u denkt!

Wilt u ook duurzaam bouwen?

Duurzaam bouwen is om meerdere redenen slim. Omdat het beter is voor onze aarde, maar ook omdat duurzame gebouwen in alle opzichten beter scoren dan traditionele, niet-duurzame gebouwen. Zo zijn ze bijvoorbeeld beter te financieren en eenvoudiger te transformeren, waardoor ze langer hun waarde behouden. Duurzaamheid is dus niet langer ‘alleen maar iets hips’, het is een basisvoorwaarde geworden voor ontwikkeling en transformatie. Maar…wat is er allemaal nodig voor een duurzaam gebouw, wat past het beste bij u en is dat wel te betalen? Bij ons krijgt u hierop heldere antwoorden en adviezen op basis van de allerlaatste inzichten.

BCN en duurzaamheid

Het creëren van een duurzame en toekomstbestendige omgeving is een van onze speerpunten. Onze visie is dat we bij het ontwikkelen, bouwen en beheren van de gebouwde omgeving respectvol om moeten gaan met mens en milieu. De milieueffecten, de financiële voordelen, de gezondheid en het welbevinden van de mensen die er in wonen, werken en verblijven: ze zijn allemaal belangrijk. En we kijken niet alleen naar de bouw, maar naar de totale levenscyclus van het gebouw, zodat u ook over 10 en 25 jaar nog een gebouw heeft waar u mee vooruit kunt. Zo leveren wij meerwaarde aan u en aan het milieu.

Samen met u werken aan een duurzame toekomst

Bijdragen aan een duurzame samenleving doen we samen met onze klanten. We adviseren over duurzaam ontwikkelen, bouwen en exploiteren en doen ons best om het voor iedereen mogelijk te maken mee te helpen aan een duurzame toekomst. Samen met u bepalen we de ambitie. We stimuleren u om duurzame plannen te formuleren en te realiseren en uw huisvesting duurzaam te beheren.

Duurzaamheid begint bij jezelf

En dus ook bij ons! Dat betekent dat we duurzaamheid niet alleen belangrijk vinden in onze projecten, maar ook in ons eigen bedrijf. Hoe we dat doen?

  • In onze organisatie staan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen continu op de agenda. Dit vergroot onze kennis en ook het draagvlak.
  • Ons doel is onze belasting op het milieu te verminderen door de Co2 uitstoot te reduceren. We hebben daarom een duurzaam leasebeleid vastgesteld. Alle nieuwe auto's moeten voldoen aan energielabel A of B.
  • We digitaliseren onze werkprocessen.
  • Onze eigen huisvesting is verduurzaamd door de verhuizing naar een compacter kantoor. Hierdoor is energieverbruik en milieubelasting aanzienlijk gedaald.

 

BCN is participant van de Dutch Green Building Council en heeft opgeleide BREAAM-deskundigen in huis.

 

Heeft u bouwplannen en is duurzaamheid belangrijk voor u? Of heeft u vragen over duurzaam beheer? Neem dan contact op met Mark Wieringa, directeur, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0512 - 542 111.

 

Tags: Advies