IKC MARUM

Volgende fase voor IKC Marum 

Gemeente Westerkwartier en schoolbestuur Quadraten hebben overeenstemming bereikt voor het ontwerpen en bouwen van het Integraal Kindcentrum in Marum.

Voor dit nieuw te bouwen IKC verzorgde BCN Groep de voorbereiding. Daarin werd overtuigend gekozen voor Design & Build, vanwege de verrassend goede ervaringen daarmee in samenwerking met BCN Groep bij de brede school van buurdorp Leek.

Bij BCN kiezen we steeds vaker voor Design en Build, zeker als het gaat om bouwen voor onderwijs of zorg. Onze uitgebalanceerde D&B-werkmethodiek is gebaseerd op prestaties, niet op oplossingen. Het is een prettige, heldere manier van werken, die ook opdrachtgevers veel voordelen oplevert. Mede op basis van de ervaringen die we bij eerdere projecten hebben opgedaan, kozen ook deze opdrachtgevers voor Design & Build. Lees hier meer over dat voortraject: https://bcn-groep.nl/index.php/nieuws/274-ikcmarum-20191108.  

Het IKC van Marum wordt de thuisbasis voor twee basisscholen met eigen kinderopvang. Quadraten is een van de eerste schoolbesturen in Noord-Nederland die naast basisonderwijs ook kinderopvang aanbiedt. Ook de buitenschoolse opvang, de muziekschool en het consultatiebureau vinden straks onderdak in het IKC. Het gebouw is ontworpen door Design & Buildteam Bouwgroep Dijkstra Draisma en Kristinsson Architecten. Zij scoorden het beste op ontwerp, architectuur, functionaliteit en materiaalgebruik. 

Het gebouw wordt met 430 zonnepanelen energieneutraal klaargemaakt voor de toekomst. Het krijgt met 3.670 m² bruto vloeroppervlakte - zoals dat alleen in Groningen kan - veel ruimte. In de zomer van 2022 wordt het IKC opgeleverd: een multifunctionele accommodatie waar veel inwoners van Marum en omgeving elkaar de komende jaren gaan treffen.