Brede school Leek

 Vandaag heeft de gemeente Westerkwartier het nieuwe gebouw aanvaard voor de brede school in de nieuwbouwwijk Oostindie in Leek.

Na de meivakantie wordt de school in gebruik genomen, maar de kinderen hebben in februari al even een kijkje mogen nemen. Het is een heel mooi en ruim gebouw geworden, dat de naam Violier meekreeg. Het biedt straks onderdak aan twee basisscholen, een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang.

BCN Groep verzorgde het projectmanagement en de directievoering. Het traject is verlopen volgens de spelregels van de UAV-gc, waarbij het toetsteam van BCN middels toetsingen de kwaliteit controleerde. De keus voor Design en Build levert naast meer vierkante meters ook nog een gebouw op dat beter presteert dan BENG. We zijn erg tevreden over het eindresultaat en het proces dat we met elkaar hebben doorlopen. Onze uitgebalanceerde D&B-werkmethodiek is gebaseerd op prestaties, niet op oplossingen. Dit is een mooi voorbeeld van hoe een Design en Build traject hoort te zijn.