BCI Gebouw

BCI Gebouw

Van ontwerp tot bouw &
van onderhoud tot demontage

BCI Gebouw is hét meetinstrument voor de bouw- en vastgoedsector om de CO2-, milieu- en circulaire prestatie van een vastgoedobject of -portefeuille te meten, te optimaliseren en te rapporteren. Daarbij is het ontworpen om inzicht te geven ‘from cradle to grave’, dat betekent in alle fasen van een gebouw: van ontwerp tot bouw en van onderhoud tot demontage.

BCIGebouw

Ieder gebouw is anders. Bij iedere nieuwbouwopgave, vervangingsvraag of renovatie staan we voor de keuze:

  • Welke materialen kiezen we?
  • Hoe bevestigen we deze aan elkaar?
  • Welke afspraken maken we hierover met de leverancier?
  • Op basis van welke doelstelling maken we deze keuze?

BCI Gebouw is ontworpen om te helpen bij het maken van deze keuze.

Huis Ten Post

BCI-score

De BCI-score is uitgedrukt in een percentage tussen de 0% en 100%, waarbij 0% volledig lineair en 100% volledig circulair is. Deze score integreert materiaalgebruik, losmaakbaarheid en de milieu-impact van alle toegepaste producten in een vastgoedobject.

BCN verzorgt met eigen BCI-experts de BCI-gebouw berekening. Daarnaast ondersteunen wij bij:

  • het valideren van de door de organisatie zelfgemaakte berekeningen
  • adviseren over ontwerp- en onderhoudsoptimalisaties
  • opstellen van een circulaire ambitie
  • circulair aanbesteden.

Vanuit onze strategische samenwerking met Alba Concepts verbreden wij continu onze kennis om circulaire meerwaarde te leveren voor onze opdrachtgevers. Ook wonen wij structureel BCI partnerbijeenkomsten bij ten aanzien van de recente ontwikkelingen over BCI gebouw.

Huis ten post

Eisen van de overheid Nationaal Programma Circulaire Economie (NPCE) 2023 – 2030

Als gevolg van een opwarmende aarde en een biodiversiteit die afneemt staat de leefomgeving van de mensen wereldwijd onder druk. Het gebruik van grondstoffen voor onze producten draagt hier een groot deel aan bij. In 2018 zijn hierom de eerste transitieagenda’s opgesteld met daarom de doelstelling: ‘de Nederlandse economie is in 2050 volledig circulair’.

In het Nationaal Programma Circulaire Economie 2023-2030 (NPCE) wordt ingegaan op de verdere uitwerking van het ambitieuze klimaatdoel voor de circulaire economie. Door het sturen en faciliteren van (internationale) duurzame, circulaire ketens draagt beleid voor de circulaire economie immers bij aan de klimaatopgave. Er zijn vier ‘knoppen’ waar met circulaire-economiebeleid aan gedraaid kan worden om ons grondstoffengebruik meer circulair te maken, namelijk vermindering van grondstoffengebruik, substitutie van grondstoffen, levensduurverlenging en hoogwaardige verwerking. De maatregelen in het NPCE zijn hierop gericht.

BCI Gebouw geeft invulling aan één van de kerndoelen van de transitieagenda Circulaire Bouweconomie: het meetbaar maken van circulariteit om bewustwording bij directbetrokkenen en de maatschappij te creëren.

Het nieuwenormaal

Het Nieuwe Normaal is de meetlat waarlangs de circulaire prestaties binnen Nederland worden afgemeten. Dit overzicht geeft weer welke indicatoren onderdeel zijn van Het Nieuwe Normaal. Alle genoemde kwantitatieve indicatoren zijn meetbaar met BCI Gebouw.

Restwaarde

BCI Gebouw biedt de mogelijkheid om materialen, hoeveelheden én losmaakbaarheid in een materialenpaspoort op te slaan en rapporteren. In een later geplande update van BCI Gebouw zal de mogelijkheid bestaan om deze te verbinden aan MJOP software.

Werken bij BCN?

Bij ons krijg je de ruimte om je te toe te leggen op de meest uitdagende bouwprojecten van (Noord-)Nederland en om je dag in, dag uit door te ontwikkelen binnen een ervaren en enthousiast team.

Hoe kunnen we je helpen?

Wil je meer weten of hoe wij de BCI berekening toepassen om circulaire projectambities te halen of wilt u een BCI berekening laten opstellen? Neem dan contact.

Dit is de website van BCN Groep bv, copyright © 2024

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google haar Privacybeleid en Algemene voorwaarden zijn toegepast

Scroll naar boven