Erasmus Leeuwarden

Modern, multifunctioneel woonzorgcentrum

Begin 2015 zal het nieuwe moderne woonzorgcentrum Erasmus haar deuren openen. Het huidige gebouw is verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van nu. Het plan omvat een bebouwd oppervlakte van 8.725 m² en bestaat uit twee gebouwen. Een woongebouw van 6 verdiepingen met 156 appartementen ("Slingergebouw") en een multifunctioneel centrum met vier vleugels en onder meer een woontoren, bestaande uit 4 groepswoningen en 103 appartementen ("MFC").

De vraag van Zorgpartners Friesland

Samen met Leyten Bouwplanontwikkeling is een plan ontwikkeld voor nieuwbouw op het voormalig terrein van het Friesland College, tegenover Aldlân State. Architectenbureau Rutten van der Weijden uit Rotterdam heeft het ontwerp gemaakt. Zorgpartners Friesland heeft BCN gevraagd de uitvoering van dit grootschalige nieuwbouwproject in goede banen te leiden en zorg te dragen voor een beheersbaar bouwproces. BCN verzorgt de directievoering, het risicomanagement en het toezicht op de bouw. Eind 2012 zijn we met de bouw gestart.

Projectfoto's

Projectfilm

Bekijk hier een film over het project die door de afdeling Voorlichting en Communcatie van Zorgpartners Friesland is gemonteerd.

Wilt u meer weten?

Neemt u dan contact op met Mark Wieringa, directeur, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0512 - 542 111

Facts & Figures

Opdrachtgever: Zorgpartners Friesland / Stichtingskosten: - / BVO: slingergebouw 16.669 m² en MFC 11.043 m² bvo / Oplevering: in uitvoering

We waren betrokken bij

uitvoering

 

Tags: Bouwmanagement Zorg Wonen Advies