Brede school De Kiem Bovensmilde

Uitbreiding en nieuwbouw brede school 

In oktober 2013 is de tweede en laatste fase van de uitvoering van de uitbreiding en nieuwbouw van de brede school in Bovensmilde opgeleverd. Het is een van de drie MFA's die in opdracht van de gemeente Midden-Drenthe onder onze leiding zijn gerealiseerd.

De vraag van gemeente Midden-Drenthe

De gemeente wilde in Hoogersmilde, Bovensmilde en Hijken drie nieuwe multifunctionele accommodaties realiseren. Met als doel om toekomstbestendig te zijn en om de leefbaarheid in dit dunbevolkte gebied in stand te houden, is in Bovensmilde een brede school van circa 1.900 m2 gebouwd voor OBS De Meenthe, CBS De Wingerd, openbare bibliotheek Bovensmilde, kinderdagopvang Prokino en peuterspeelzaal 't Prullemandje. Het bestaande gebouw van OBS De Meenthe is verbouwd en uitgebreid, waarbij er een duidelijke verbinding is gemaakt met de tegenoverliggende MFA De Spil.

Onze rol en aanpak

De drie projecten hebben wij gelijktijdig en integraal begeleid. We hebben ervoor gezorgd dat er integrale Programma’s van Eisen zijn uitgewerkt, we hebben geadviseerd en het management gedaan voor zowel het project als de bouw. Onder onze leiding is door de toekomstige gebruikers, de gemeente, architect, betrokken adviseurs en uitvoerende partijen hard gewerkt aan de realisatie van een nieuwe MFA. Samenwerking is daarin een sleutelwoord.

Projectfoto's

Wilt u meer weten?

Neemt u dan contact op met Mark Wieringa, directeur, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0512 - 542 111

Facts & Figures

Opdrachtgever: Gemeente Midden-Drenthe / Stichtingskosten: € 2,1 miljoen / BVO: 1.900 m² / Oplevering: 2013

We waren betrokken bij

planvoorbereiding / prijs- en contractvorming / ontwerp / uitvoering

 

Tags: Projectmanagement Bouwmanagement Onderwijs Advies Leisure