Brede school Hoogersmilde

Nieuwbouw voor multifunctionaliteit en leefbaarheid

Keurig binnen planning is in juni 2013 de nieuwe brede school in Hoogersmilde opgeleverd. Het is een van de drie die in opdracht van de gemeente Midden-Drenthe onder onze leiding worden gerealiseerd.

De vraag van gemeente Midden-Drenthe

De gemeente wilde in Hoogersmilde, Bovensmilde en Hijken drie nieuwe multifunctionele accommodaties realiseren. Met als doel om toekomstbestendig te zijn en om de leefbaarheid in dit dunbevolkte gebied in stand te houden. In Hoogersmilde betekende dit dat twee basisscholen, de peuterspeelzaal en de kinderopvang samen in een nieuw gebouw gehuisvest moesten worden. De nieuwe voorzieningen komen in kleine dorpskernen en moeten dus klein van schaal zijn en passen in de dorpskern qua hoogte en grootte.

Onze rol en aanpak

De drie projecten hebben wij gelijktijdig en integraal begeleid. We hebben ervoor gezorgd dat er integrale Programma’s van Eisen werden uitgewerkt, we hebben geadviseerd en het management gedaan voor zowel het project als de bouw. Onder onze leiding is door de toekomstige gebruikers, de gemeente, architect, betrokken adviseurs en uitvoerende partijen hard gewerkt aan de realisatie. Samenwerking was daarin een sleutelwoord.

Projectfoto's

Het resultaat

4 partijen namen in de zomervakantie hun intrek in een splinternieuw gebouw * planning gehaald ondanks lange en strenge winter * prachtig ontwerp * compact eigentijds huis dat goed past bij het dorp en het karakter van de basisscholen * ook plek voor verenigingen, kantoor en crèche

Wilt u meer weten?

Neemt u dan contact op met Mark Wieringa, directeur, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0512 - 542 111

Facts & Figures

Opdrachtgever: Gemeente Midden-Drenthe / Stichtingskosten: € 2,2 miljoen / BVO: 1.200 m² / Oplevering: 2013

We waren betrokken bij

planvoorbereiding / prijs- en contractvorming / ontwerp / uitvoering

 

Tags: Projectmanagement Bouwmanagement Onderwijs Advies