MFA Hijken

Verbouw en uitbreiding dorpshuis naar MFA

Op 7 oktober 2013 is de uitvoeringsfase van de verbouw en uitbreiding van het dorpshuis in Hijken naar een multifunctionele accommodatie gestart. Het is een van de drie MFA's die in opdracht van de gemeente Midden-Drenthe onder onze leiding is gerealiseerd.

De vraag van gemeente Midden-Drenthe

De gemeente wilde in Hoogersmilde, Bovensmilde en Hijken drie nieuwe multifunctionele accommodaties realiseren. Met als doel om toekomstbestendig te zijn en om de leefbaarheid in dit dunbevolkte gebied in stand te houden. In Hijken betekende dit een uitbreiding van het huidige dorpshuis tot een MFA, waarin de basisschool Hijken, dorpshuis De Dorpshoeve en de kinderopvang hun intrek hebben genomen. De nieuwe school is gebouwd tegen het bestaande dorpshuis. Tijdens de eerste fase van de werkzaamheden zijn vier schoollokalen, verdeeld over twee verdiepingen gerealiseerd. Op de benedenverdieping heeft ook de peuterspeelzaal een plek gekregen. Na de meivakantie van 2014 konden de leerlingen hun nieuwe school in gebruik nemen. In fase twee van de bouw is het dorpshuis helemaal gerenoveerd en is er een nieuwe jeugdsoos gerealiseerd. Deze fase is in de zomer van 2014 opgeleverd.

Onze rol en aanpak

De drie projecten hebben wij gelijktijdig en integraal begeleid. We hebben ervoor gezorgd dat er integrale Programma’s van Eisen zijn uitgewerkt, we hebben geadviseerd en het management gedaan voor zowel het project als de bouw. Onder onze leiding is door de toekomstige gebruikers, de gemeente, architect, betrokken adviseurs en uitvoerende partijen hard gewerkt aan de realisatie van een nieuwe MFA. Samenwerking is daarin een sleutelwoord.

Projectfoto's

 

Bekijk hier de presentatie van de architect Skets Architectuur.

Wilt u meer weten?

Neemt u dan contact op met Mark Wieringa, directeur, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0512 - 542 111

Facts & Figures

Opdrachtgever: Gemeente Midden-Drenthe / Stichtingskosten: € 1,5 miljoen / BVO: 1.135 m² / Oplevering: 2014

We waren betrokken bij

planvoorbereiding / prijs- en contractvorming / ontwerp / uitvoering

 

Tags: Projectmanagement Bouwmanagement Onderwijs Advies Leisure