MFA Rutten

Haalbaarheidsonderzoek naar realisatie MFA / kindcentrum

Ook gemeente Noordoostpolder kampt met krimp. De prognoses hiervan zijn in verband gebracht met de uitkomsten van de inventarisatie van de huidige situatie van het maatschappelijk vastgoed. In de gemeente bestaat dan ook een gedeelde zorg ten aanzien van het behoud van voorzieningen en daarmee de leefbaarheid in de dorpen.

Om de voorzieningen te kunnen behouden is clustering van de voorzieningen gewenst. Alle dorpen in de gemeente hebben hun eigen dorpsvisie opgesteld. Naast dit dorpsvisie-traject lopen nog twee andere routes. Binnen het samenwerkingsverband OnderwijsTeam bekijkt BCN samen met de gemeente en het dorp of er functies geclusterd kunnen worden, zoals de scholen, kerken en (sport)verenigingen. Dit wordt meegenomen in het haalbaarheidsonderzoek Multi Functionele Accommodatie (MFA). Verder is Rutten één van de vier pilots van de gemeente om te bekijken of hier een kindcentrum gerealiseerd kan worden. In zo’n kindcentrum werken de scholen, peuterspeelzaal en kinderopvang samen. Overigens hoeft dit niet in één gebouw te zijn, maar kan dit op meerdere locaties plaatsvinden.

Wilt u meer weten?

Neemt u dan contact op met Aeijolt Keuning, directeur, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0512 - 542 111

Facts & Figures

Opdrachtgever: Gemeente Noordoostpolder / 2013 - 2014

We waren betrokken bij

planvoorbereiding

 

Tags: Onderwijs Concept- en planontwikkeling Advies Leisure