Rabobank Hoogeveen

Transformatie pand Laurus naar adviescentrum Rabobank Zuidwest-Drenthe

 

In opdracht van de Rabobank Zuidwest Drenthe realiseerde BCN een prachtig nieuw adviescentrum in het voormalige pand van Laurus (Super de Boer) op het bedrijventerrein de Schutlanden in Hoogeveen. Het gebouw is gelegen aan de Donau en is goed zichtbaar vanaf de naastgelegen A28.

De vraag van Rabobank Zuidwest-Drenthe

De Rabobank wilde een nieuw adviescentrum. Een expertise- en bestuurscentrum, primair bedoeld om zakelijke klanten en meer vermogende particulieren op professionele wijze te ontvangen en adviseren. Ook wilde de bank een efficiënte, beroepsmatige huisvesting voor de medewerkers van de bank creëren. 

Onze rol en aanpak

Wij hebben de bank begeleid bij de transformatie van het bestaande kantoorpand naar het nieuwe moderne bankgebouw. We hebben advies gegeven vanaf de architectenselectie tot en met de feestelijke opening. Dit hebben we gedaan vanuit onze ruime ervaring met Rabobanken en onze expertise op het gebied van duurzaamheid en kantoorconcepten. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat de uitgangspunten optimaal vertaald werden in het ontwerp en hebben we de uitvoering aangestuurd. Intern is het gebouw tot op het casco gesloopt en vervolgens voorzien van een nieuw inbouwpakket. Tevens is de klimaatinstallatie vernieuwd. Extern is het gebouw door toevoeging van een extra dak en het keimen van het metselwerk meer aanzien gegeven.

Projectfoto's

Wilt u meer weten?

Neemt u dan contact op met Mark Wieringa, directeur, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0512 - 542 111

Facts & Figures

Opdrachtgever: Rabobank Zuidwest-Drenthe / Stichtingskosten: - / BVO: 4.500 m² / Oplevering: 2009

We waren betrokken bij

ontwerp / prijs- en contractvorming / uitvoering

 

Tags: Projectmanagement Bouwmanagement Commercieel Banken Advies