Design & Build voor zorglocatie Stevenskamp

BCN Groep verzorgt de projectcoördinatie voor de sloop en nieuwbouw van woonzorglocatie Stevenskamp in Heeten voor ZGR uit Raalte.

De definitiefase en prijs- en contractvorming zijn inmiddels afgerond. Daarin is overtuigend gekozen voor Design & Build. Gebroeders Meijer uit Raalte is als lokale aannemer voor dit project geselecteerd en verzorgt het integrale ontwerp, de gefaseerde sloop van de huidige locatie en de realisatie van de nieuwbouw. Het ontwerp van de zorglocatie wordt momenteel uitgewerkt.

ZGR is een specialist in ouderenzorg en begeleiding bij dementie. ZGR staat voor ‘goed leven in het hart van Salland’. De organisatie biedt op diverse woonzorglocaties zorg, ondersteuning en onderdak op maat aan ouderen die (tijdelijk) niet meer zelfstandig kunnen wonen of intensieve zorg nodig hebben. 

De keuze voor Design & Build

De keuze voor Design & Build bij de nieuwbouw van Stevenskamp is grotendeels gebaseerd op dezelfde argumenten die gelden bij onderwijsinstellingen die met BCN Groep deze keus maken. Zoals een onderwijsorganisatie onderwijs wil leveren, wil een zorginstelling zorg leveren. Met Design & Build is de opdrachtgever zeker van een vast en verantwoordelijk aanspreekpunt. Bovendien is er vroegtijdig inzicht in de kosten en is duidelijk hoe het gebouw eruit gaat zien.

Mock-up

Over het ontwerp van het gebouw praten de medewerkers in de zorginstelling mee. Door een mock-up van de appartementen te maken kunnen we testen of alles op de juiste plek aanwezig is en werkbaar is. Eerder werkte BCN Groep bij Parkhoven in Leeuwarden op die manier een ontwerp uit. Vanwege de aard van de zorg die straks geleverd wordt in Stevenskamp, is deze werkwijze een voorwaarde voor een goede woon- en werkplek. Naast de mock-up houden wij met verschillende werkgroepen sessies over domotica, terrein en interieur.

Processen met een visie

Belangrijk binnen de zorg is dat het proces en de aanpak in een zo vroeg mogelijk stadium besproken worden. Binnen een instelling gaat het vaak om processen die om een visie vragen. Processen die niet zelden uitgewerkt moeten worden voor meerdere locaties. BCN Groep weet daar rekening mee te houden door vanaf de basis van een proces met een werkbaar verhaal te komen. Design & Build sluit daar als methode perfect op aan